Излет в спомена

Автор: Фани Цуракова
Оформление на корицата: Игор Шемтов
Страници: 208
ISBN: 978-619-218-077-5
Година на издаване: 2023

15.00 лв.

За „Излет в спомена" на Фани Цуракова

Обичам да посещавам места, описани в развълнувала ме проза или поезия. От дете бродя по улица „Хан Крум” в София, по частта на булевард „Евлоги Георгиев” около нея и заничам във все по-оредяващите тараби около смаляващи се дворове с трепетна надежда да зърна някой от героите на „Федерация на династронавтите” на Хаим Оливер.

Напоследък при подобни „литературни” скитания започнах да записвам видяното, преживяното, премисленото. Така се роди „Излет в спомена”.

Предлагам ви пътешествията си подир „Принцът и просякът”, „Капиталът”, „Алиса в страната на чудесата”, „Пинокио”, „Граф Монте Кристо”, Зигмунд Фройд, Шекспир, Валери Петров, Съмърсет Моъм и още други, така както ми е позволило да ги предам перото ми.

Впрочем книгата е свързана с неочаквано съвпадение. С ръкописа под мишница почуках на вратата на издателство „Фама I”. Издателят, оказа се, е прототип на един от героите, които десетилетия търсех. Срещнах Игорчо от „Федерация на династронавтите”! Един непознат мъж, с когото и другарите му делях порива към приключения, времето, в което току-що сама можех да нанизвам думите в блаженството от красивата книга. А той ми каза къде са и други от династронавтите. Та така с търсенията. И намиранията ни.

Фани Цуракова

Допълнителна информация

Корици

Меки

Формат

14 х 21 см

Колекция

Български автори

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Излет в спомена”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *