Пиеси

Автор: Герган Ценов
Оформление на корицата: Игор Шемтов
Страници: 184
ISBN: 978-619-218-061-4
Година на издаване: 2021

14.00 лв.

За „Пиеси" на Герган Ценов

Герган Ценов е роден в град Монтана през 1974 г. През 1999 г. заминава за САЩ като стипендиант на елитното училище Джулиард Скул в Ню Йорк, откъдето обаче е изгонен след края на първата година заради конфликт с преподавателя му.

Прибира се обратно в родината си и след половин година на тежка депресия заминава обратно за САЩ, където този път в продължение на година и половина работи като продавач в книжарница и като охрана на офис-център. През 2003 г. е приет в Университета Монтклер в Ню Джърси, където в продължение на една година живее тайно в един от офисите на университета поради липса на средства за наем.

Веднага след завършване на университета е приет повторно в Джулиард Скул и след като този път го завършва, е назначен за диригент на Симфоничния оркестър на New York University, а по късно за главен диригент на New Amsterdam Symphony Orchestra в Ню Йорк.

През 2015 г. създава в Ню Йорк Камерен ансамбъл “Ценов”, чиято основна мисия е популяризирането на българската класическа музика.

В момента Герган Ценов живее в Ню Йорк заедно със съпругата си Диляна, която също е музикант.
Освен настоящия сборник с пиеси, Герган Ценов също така е автор и на сборник с разкази и новели, озаглавен „Накрая авторът умира”.

Допълнителна информация

Корици

Меки

Формат

14 х 21 см

Колекция

Български автори

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пиеси”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *