Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет

Оригинално заглавие: Zen and the Art of Motorcycle Maintenance: An Inquiry into Values
Автор: Робърт М. Пърсиг
Преводач: Павел Главусанов
Оформление на корицата: Игор Шемтов
Страници: 400
ISBN: 978- 619-218-064-5
Година на издаване: 2021

20.00 лв.

За „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет“

 

Пърсиг получил много откази за "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет", но бил упорит. Неговата книга била отхвърлена 121 пъти, преди да бъде публикувана.

Робърт М. Пърсиг е автор само на две книги, но още първата - "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" - с излизането си през 1974 година, се превръща в истински бестселър и му носи световна известност.

На пръв поглед сюжетът е елементарен: мъж и неговият дванайсетгодишен син предприемат пътешествие с мотоциклет през Америка. Постепенно разказът прераства във вълнуваща одисея в търсене на истината за същността на битието, в един модерен епос, където откриваме фундаменталните въпроси и отговори за това как да живеем.

Романът, определен от критиката за една от най-значимите творби в американската литература, е преведен на 27 езика и достига тираж от 3 милиона екземпляра. „Съществуват толкова пътища, колкото отделни души.“ Робърт М. Пърсиг

 

Отзиви

 

„Изключителна, пълна с прозрения творба... Интелектуално угощение от най-висока класа.“ - Ню Йорк Таймс „Изумително вдъхновяващо произведение, което по размах може да се сравни само с "Моби Дик". - Ню Йоркьр „Това е чудо, блестящо съновидение, което те кара да заобичаш както мотоциклетите, така и венчелистчетата в разцъфващия лотос на Буда.“ - Вилидж Войс

Допълнителна информация

Корици

Меки

Формат

14 х 21 см

Език

Български

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *