Накрая авторът умира

Автор: Герган Ценов
Оформление на корицата: Игор Шемтов
Страници: 260
ISBN: 978-619-218-021-8
Година на издаване: 2020

15.00 лв.

За „Накрая авторът умира" на Герган Ценов

Дебютна книга с разкази и уникално заглавие издаде възпитаникът на училището за музикални гении Джулиард и прочут диригент Герган Ценов.

Герган Ценов е роден в град Монтана през 1974 г. През 1999 г. заминава за САЩ като стипендиант на елитното училище Джулиард Скул в Ню Йорк, откъдето обаче е изгонен след края на първата година заради конфликт с преподавателя му. Прибира се обратно в родината си и след половин година на тежка депресия заминава обратно за САЩ, където този път в продължение на година и половина работи като продавач в книжарница и като охрана на офис-център.

През 2003 г. е приет в Университета Монтклер в Ню Джърси, където в продължение на една година живее тайно в един от офисите на университета поради липса на средства за наем. Веднага след завършване на университета е приет повторно в Джулиан Скул и след като този път го завършва, е назначен за диригент на Симфоничния оркестър на New York University, а по-късно за главен диригент на New Amsterdam Symphony Orchestra в Ню Йорк.

През 2015 г. създава в Ню Йорк Камерен ансамбъл "Ценов", чиято основна мисия е популяризирането на българската класическа музика.

В момента Герган Ценов живее в Ню Йорк заедно със съпругата си Диляна, която също е музикант.

Допълнителна информация

Корици

Меки

Формат

14 х 21 см

Колекция

Български автори

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Накрая авторът умира”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *